top of page

Tap for Urædd hjemme mot Åsane

Urædd tok imot Åsane i første seriekamp etter sommerferien denne tidlige ettermiddagen. Jentene hadde en fin siste oppkjøringskamp mot Kongsvinger, hvor de vant 5-0. Gjestene fra Åsane hadde vårsesongen resultatmessig overrasket etter at de hadde en tung 2014-sesong. Laget lå foran dagens kamp på en femteplass. Det var spådd en meget jevnt oppgjør, og med seier her hjemme på Kjølnes kunne Urædd komme á poeng med serieleder Grand Bodø.

Godt hjulpet av at Urædd arrangerte sin årlige Fjordline Cup denne langhelgenen, var det mange fremmøtte på stadion, og det ble registrert vel fire hundre tilskuere på kampen. De fremmøtte fikk se en sjansefattig førsteomgang, hvor det var hjemmelaget som hadde de to største sjansene. Første sjanse kom etter da Rebecca Mykland slo inn et flott innlegg mot Heidi Bjørntvedt. Åsane-målvakten hopper opp i luftduellen og ballen var løs. Før Bjørntvedt fikk et bein på ballen klarte målvakten å fange den. Omgangens andre mulighet var da Ellen Marie Wiersholm førte ballen mot sekstenmeteren. Det høye langskuddet gir målvakten problemer og var på vei over målstreken; men både dommer og linjedommer vinket kampen videre.

De to målsjansene var de eneste høydepunktene på en ellers dårlig førsteomgang. Urædd hadde en relativt god kontroll defensivt, men det stoppet litt opp offensivt. Gjestene fra Åsane forsvarte seg meget godt.

Den samme tendensen fortsatte i andreomgang, men Urædd klarte etterhvert å få til litt mer offensivt. Bjørntvedt og makker, Siw Døvle, var aktive og gjorde alt for å trenge seg igjennom det godt organiserte Åsane-forsvaret. Første Urædd-målsjansen kom etter omtrent timen spilt på hjørnespark fra Veronica Navestad Amundsen. Ballen endte etterhvert på pannebrasken til Mariken Kleppe, men headingen ble reddet på streken. Kort tid etter måtte Kleppe dessverre ut med en skade etter en tøff duell; inn for henne kom Sara Elisabeth Idris. Nora Eide Lie fikk også en god mulighet i omgangen, da hun driblet igjennom Åsane-forsvaret og hadde nesten bare målvakten igjen. Men sistnevnte var våken og løp ut tidsnok til å blokkere skuddet.

Mulighetene til Kleppe og Eide Lie var det nærmeste Urædd kom en nettkjenning i denne omgangen. Det godt organiserte Åsane-forsvaret og en god og våken målvakt holdt stand mot Urædd-presset. Etterhvert som kampen ebbet ut og det var stang ut hele veien, så måtte det dessverre gå i gal retning helt på slutten. Bare få minutter før full tid, så scorte gjestene da en Åsane-spiller klarte å tråkle seg igjennom Urædd-forsvaret. Bare for å gjøre vondt verre, så økte de til 0-2 på overtid; noe som ble sluttresultatet.

Dette var første og forhåpentligvis siste kampen hvor Urædd taper på hjemlig gress. Dette var dessverre ingen god gjennomført kamp. Åsane var flinke til å forsvare seg og holde stand, samtidig som Urædd ikke var dyktige nok fremover. Det er ting å rette på frem til neste kamp.

Urædd spilte med dette laget:

Caroline Akerholt Eid - Åse Marit Lia Kasin, Lina Jasmin Lanner, Silje Bjørneboe - Rebecca Mykland, Ellen Marie Wiersholm, Mariken Kleppe ('57 Sara Elisabeth Idris), Nora Eide Lie, Veronica Navestad Amundsen - Siw Døvle, Heidi Bjørntvedt ('90 Jenny Holtar Mathiesen)

Urædds neste kamp er borteoppgjøret mot Byåsen i Trondhjem. Kampen spilles lørdag 22. august og har kampstart klokken 1215.