BLOGGER

Urædd 2 - Sesongen 2015 fra A til Å
19.10.2015

Noen av Blekens tanker om sesongen 2015 til Urædd 2 i alfabetform.

A - Abrahamsen. Det må rettes en stor takk og det bør sendes en stor blomsterbukett til Terje Abrahamsen, for hans betydelige bidrag. Det var ikke mange som hadde trodd at dette laget skulle ende med seriemesterskap og opprykk i vinter. Hans kloke ord, faglige kompetanse og engasjement var med på å hjelpe laget opp fra å fordufte, og hans treneregenskaper har også bidratt til at laget har hatt den sesongen de har hatt. Han skal om meget kort tid gi seg med trenergjerningen i klubben, for å kun konsentrere seg om målvaktstreningene gjennom kretsen, Odd og på TiT. Tusen takk for innsatsen, og vi håper å se deg en gang i blant på en eller annen kamp eller treningsøkt.

B - Blind.  Skal til bortekampen mot BarkÃ¥ker, og det som helt klart burde være et straffespark til Urædd 2. Martine Rambekk kommer ned til dørlinjen og klarer Ã¥ drible forbi førsteforsvareren. PÃ¥ vei tilbake mot femmeteren lurer hun ballen forbi nok en forsvarsspiller, men blir klart felt nÃ¥r hun skal passere. Dommeren som stÃ¥r maks en meter fra situasjonen og har fritt syn helt frem til Slottsfjellet klarer mirakuløst ikke Ã¥ se det. Dommeren som hadde briller hadde da enten skiftet i farten skiftet feil styrke, tatt pÃ¥ blindebrillene eller tenkt at BarkÃ¥ker hadde lidd nok. De lÃ¥ tross alt under med 7-0…

C - Cupen. Var av det kortvarige slaget denne gangen..

D - Dødballekspert. Gjett en gang hvem det er?

E - Eidanger-stammen. Nesten hele stallen består av spillere som mer eller mindre har spilt sammen nesten fra da de begynte å spille fotball. De skal ha mye av æren for Urædd 2 fortsatt bestod, og dermed kunne fortsette forberedelsene mot årets sesong i vinter.

F - Ferrari. Ved siden av pizzaen og hotelloppholdet på Pers, så var det muligens minnerikt å se at det var mønstret en rekke fotogene Farrarier utenfor hotellet i Hallingdal.

G - Godfoten. Eller silkefoten, men S var opptatt.. Jenny Stormyrs høyrefot har bidratt til mye god stemning igjennom denne sesongen. Hennes gjennomspillspasninger og hjørnespark (hvorav ett av dem har gått rett i kassen) har meget ofte resultert i nettkjenninger. Når det er frispark, gjerne også på distanse, så er det hun som er fuss’ i det. I borteoppgjøret mot Barkåker så gjorde hun av sine beste kamper, da hun nettet tre ganger på frispark og hadde en assist på et hjørnespark som Åse Marit Lia Kasin headet inn.

H - Hundre og fem. Urædd 2 fikk totalt 105 nettkjenninger i årets sesong. Det var dog ikke de mestscorende, da Lier stoppet på 113; men Urædd 2 var laget som slapp inn minst med 21 baklengs. Hvis vi drar det litt langt; til sammenlikning så slapp Stokke/Vear inn 144 mål og hadde en negativ målforskjell på 125.

I - Interkrets. Fra krets- og interkretsmestere i fjor til å rykke opp til 2. divisjon i år, så er ikke det annet enn imponerende.

J - Jensen. Panzer i Urædd 2s forsvar og gjør sjelden feil. Med andre ord, en meget viktig brikke i laget!

K - Kortsamleren. Det heldigvis kan en kanskje si, ikke altfor mange kortene i løpet av denne sesongen. Men det var Sandra Andresen Vale som vant den konkurransen med sine to gule. Ingvild Marie Guddal, Kristine Støkke, Åse Marit Lia Kasin, Jenny Holtar Mathiesen, Thea Prestesæther og Vilde S. Vrålid hadde alle ett gult hver.

L - Lengste reisen. Den lengste og kanskje den kjedeligste reisen denne sesongen var i forbindelse med seriekampen mot Hallingdal; som for øvrig var en hengekamp. Mer ut på landet går det vel nesten ikke å komme.. I første omgang var det greit at vi tok reisen helt til Hallingdal, men det som var mer ukult var at kampen måtte spilles på samme dag som vi reiste. Avspark ble satt til klokken 2045. Det var mulig vertene dro nytte av det, for de vant kampen 4-2. Urædd 2s mål var signert Sandra Andresen Vale og Malene F. Sørensen. Men vi fikk heldigvis opp stemningen litt med noen pizzabiter i kassen og en natts søvn ved det lokale hotellet.

M - Måljegeren. Årets måljeger for Urædd 2 ble Sandra Birkeland Preus med sine 17 mål. Etterfulgt av Sara Elisabeth Idris med sine 13 mål og Sandra Andresen Vale med sine 11 mål. Spisstalentet, Martine Rambekk, endte på 9 mål og Kristine Støkke fikk 7 mål. (LINK)

N - Nesten-kollaps. Etter å ha ledet 6-1 til pausen borte mot Åssiden, så gikk det nesten mot kollaps i andreomgang; og det ble etterhvert i overkant spennende. Urædd 2 tapte den omgangen med 3-1, og kampen endte da til slutt med 7-4. En seier med litt bismak..

O - Offside?!. Takk og lov for at det er linjedommere i 2. divisjon!

P - Promovideo. Her må undertegnede være litt egoistisk og si at sluttresultatet av promoen foran sesongens to siste kamper, er han fornøyd med. Det har blitt laget noen promoer denne sesongen, men denne er mulig den beste så langt. Viktigst av alt så var mottakerne fornøyde, men de skal selv også ha en stor takk for bidraget de gjorde i arbeidet med promoen.

Q - Que?. Kom ikke på noe her, så det ble heller tatt en spansk en..

R - Rambekk. Spisstalentet fra Stridsklev fikk ni nettkjenninger for Urædd 2 denne sesongen, og ble dermed den rekruttspilleren som scoret flest. Hun er helt sikkert sulten på å slå den rekorden neste år!

S - Seriefinalen.  En kald høstaften, torsdag 15. oktober, tok Urædd 2 imot Lier til som var en ren seriefinale pÃ¥ Kjølnes. Urædd 2 lÃ¥ ett poeng bak serieleder Lier, og begge spilte sin siste kamp for sesongen. Premissene var klare! Kun seier var godt nok til Ã¥ ta over ledelsen og dermed ta seriemesterskapet; og som kronen pÃ¥ verket sÃ¥ lÃ¥ det opprykk til 2. divisjon i potten. Sandra Birkeland Preus sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter bare fem minutter, og mange trodde kanskje der og da mÃ¥lene ville renne inn. Men Lier gikk hundre prosent inn for poeng og opprykk! Det ble kanskje mer spennende og jevnt enn det de fleste hadde forestilt seg. Kampen var som skrevet i en thriller-roman; meget tett og jevnt og ulidelig spennende. Ikke ufortjent sÃ¥ utliknet gjestene kort tid før pausen. Kampen fortsatte i samme spor etter pausen, og det kunne gÃ¥ begge veier. De fremmøtte mÃ¥tte vente til da det var drøye tjue minutter igjen for Ã¥ juble for neste Urædd-scoring. Jenny Stormyr sendte avgÃ¥rde et frispark fra distanse, mÃ¥lvakten mÃ¥tte gi retur og der ventet Synne Lyng som hoppet opp og headet inn 2-1. Gjestene fra Buskerud gav seg ikke, og hev frem det de hadde. Urædd 2 tilnærmet parkerte bussen, og satset pÃ¥ kontringer med Martine Rambekk alene pÃ¥ topp. Kort tid før fulltid sÃ¥ gjør Lene Lauve en altavgjørende redning nÃ¥r en avslutning var pÃ¥ vei inn i lengste. Urædd 2 stod imot og vant den utrolige spennende seriefinalen, og tok imot hyllesten fra sine kollegaer fra a-laget, venner og familie. Laget hadde skrevet historie og neste Ã¥r venter lag som Pors Grenland, Fossum og Snøgg.

T - Trondhjemsfareren. Før laget skulle ta sommerferie, skulle laget reise til Lier. Og det var en god stund fare for at det ikke kunne stilles lag fordi mange allerede hadde tatt sommerferie. Men heldigvis så fikk laget god hjelp, og ei av dem var av den overraskende typen (sett naturligvis med positivt fortegn). Urædd 2 hadde allerede fått god hjelp av amerikafareren, Maryam Husseini, som kom inn mot Barkåker og bidro stort til å endre kampbildet da. Vi visste at Emilie Ekeli Larsen kunne være med å bidra, siden hun også var med i a-lagets kamp mot Kongsvinger dager før. Men da vi skulle samles for avreise på Moheim så dukket det opp et kjent ansikt fra fjorårets sesong, nemlig Thyra Stavrum-Tång. NTNU-studenten hadde kommet hjem for sommeren, og var klar til å bidra for laget. En meget hyggelig overraskelse! Det var ikke nok med at hennes tilstedeværelse bidro til defensiv trygghet med et av sesongens store måljegere, men hun sendte likegodt laget opp i ledelsen ved et hjørnespark fem minutter før pausen. Kampen endte til slutt med 2-0-seier for Urædd 2, etter at Sandra Birkeland Preus økte ledelsen i andreomgang ved et frispark/innlegg fra langt hold.

U - Ulve. En meget lovende back som gjør mye bra begge veier. Kan bekle begge backposisjonene, har god hurtighet og god spilleforståelse,;og kan hvis hun vil gå et steg høyere opp.

V - Vealøs. Det var utrolig hyggelig og morsomt at laget ble med på joggetur opp Vealøs som en del av oppkjøringen til høstsesongen. God stemning!

W - World Class. Det var det oppvisningen mot Barkåker var! Dette var en kamp som det var knyttet meget stor spenning til. For det første så var laget sugne på å ta alle tre poengene, etter å ha tapt to av dem hjemme i våroppgjøret. Med de sjansene laget hadde og hvor meget laget dominerte mot dem i andreomgangen, så var det et under at det ikke ble seier. For det andre skulle kampen spilles på naturgress, og laget brukte siste treningen før kampen for i alle fall kjenne på gressfotballen. Hvorvidt var banen en pen og flat eller var det en (bark)åker. For det tredje så var det avgjørende at Urædd 2 måtte ta alle tre poengene for å fortsatt kunne ha muligheten til å rykke opp. Spesielt etter det skuffende uavgjortresultatet hjemme mot Åssiden runden før. Men de sortkledde gikk rett i strupen på de litt eldre spillerne fra Barkåker med sin hurtighet og tempo. Kampen var ni minutter gammel da Amalie Snøløs sendte laget opp i ledelsen; til stor jubel for alle med Urædd-hjerter og ikke minst Snøløs selv. Bare noen minutter senere økte Sara Elisabeth Idris Urædd 2s ledelse til 2-0. Da halvtimen så vidt var passert økte Jenny Stormyr ledelsen med frispark fra distanse. Vertene klarte ikke å holde følge med det unge og raske laget fra Porsgrund. Silkefoten til Stormyr var på ny involvert da Åse Marit Lia Kasin headet inn 4-0 på et hjørnespark. Noe som ble pauseresultatet. Barkåker prøvde i alle fall å være med i kampen i begynnelsen av andreomgangen, men det var Urædd 2 som på ny stod for kampens neste nettkjenning, da Stormyr sendte avgårde et frispark fra distanse rett før timen var spilt. Etter nok en fin kombinasjon med Vale sørget Snøløs for at det stod 6-0 få minutter senere. Men Stormyr var ikke ferdig for dagen, for etter sekstiseks minutter fikk hun sitt hat-trick med sitt tredje frispark. En annen som spilte outstanding i denne kampen var målvakt, Lene Lauve. Fire ganger kom hun redninger av stor klasse! Spesielt dobbelredningen ti minutter før fulltid. Hadde det vært utdelt noe Golden Gloves-pris etter denne kampen, så hadde det utvilsomt vært Lauve. Urædd 2 vant kampen 7-0 og opprykksdrømmen var absolutt tilstede; før det som ble seriefinalen mot Lier i runden etter.

X - X-faktoren. Ikke opp til meg å avgjøre.. Til det må det til en mer kompetent hodet til å avgjøre dét..

Y - Yngre. Det arbeides godt i de aldersbestemte jentelagene i Urædd, og Urædd 2 har hatt fire femtenåringer med på kamp denne sesong; og det er Jana Jensen, Marichen Kittilsen, Malene F. Sørensen og Martine Rambekk. Det er kun én gang hvor samtlige fire har vært i samme kamptropp, og det var i hjemmeoppgjøret mot Tønsberg. I borteoppgjøret mot Hallingdal og J19-cupkampen mot Lillesand så stilte laget riktignok også med fire spillere, med a-lagsspilleren Silje Bjørneboe i troppen. Hvis vi ser på Urædd 2 sin stall totalt sett og kun tar med spillerne som var aktive og spilte kamp i høstsesongen, så var gjennomsnittsalderen på 16,87 år.

Z - Zzzz. Med Urædd 2 har det kun skjedd én gang, og det var på bussen T/R Hallingdal….

Æ - Ærre mulig!?. Ballen gikk i mål, men solen oppe i Drangedal var opplagt sterk nok til at dommeren ikke fikk med seg at ballen gikk i mål..

Ø - Øyeblikket. Hvis en ser bort ifra seriefinalen, så var et av (hvis ikke det mest) minneverdige øyeblikket da Amalie Snøløs sendte Urædd 2 opp i ledelsen mot Barkåker i nest siste runde. Synne Lyng sendte en crosspasning over mot Sandra Andresen Vale, som flikket videre til Snøløs som skjøt fart inn fra kanten og bredsidet ballen inn i lengste bak en utrustende Barkåker-målvakt. Det var ikke selve målet, men det var feiringen som var uforglemmelig. Snøløs rakk armene i været og det var Vale som kom bort først. Gledestårene og jubelen var nesten ikke til å ta feil av. Dette betød så mye for sørlendingen!

Å - Årets comeback?. Etter å ha ligget under 3-0 hjemme for Hallingdal og det var tilnærmet sjokktilstander, så kom Urædd 2 etter hvert tilbake og reddet ett poeng. Med ord på egen regning, så har Hallingdal nesten blitt det Lillestrøm er for Vålerenga.