top of page
Poengdeling mellom Urædd J16 og Langesund

28.08.2015

Hjem / Talent

Urædds J16-1 tok i aften imot Langesund til den andre kampen i årets Interkretsserie. Dette var gjestenes første kamp i serien. Vertene tok alle tre poengene da de vant sin første kamp 4-2 borte mot Stathelle, og var selvfølgelig interessert i å gjenta den bedriften på en regnvåt Kjølnes Kunstgress.

Det virket som at spillerne ikke var helt forberedt pÃ¥ det fysisk sterke Langesund-laget. For det var mye som spillemessig gikk gal vei de første femten, tjue minuttene. Spillerne klarte ikke Ã¥ utlikne fysikken og agressiviteten i duellspillet, og spilleren rundt egen ballfører ble litt for statiske.  Enkle balltap og pasningsfeil førte ofte med at gjestene fortsatt kunne opprettholde spillet i Urædds banehalvdel. I perioder foregikk spillet kun der. Det var da ikke noe ufortjent og overraskende at det var nettopp Langesund som etter seks minutter først gikk opp i ledelsen. En ballmiss i forsvaret og en mÃ¥lvakt som var altfor langt ute, gjorde at Langesund kunne sende ballen i et tilnærmet Ã¥pent mÃ¥l.

Etterhvert måtte trenerteamet gjøre grep, og satt inn Iracema Pinhero inn på venstrekanten. Hun bidro i fin grad til at det offensive spillet umiddelbart ble bedre. Hun var aktiv og beveget seg mye riktig, og gjorde at spillet ble mer bredere. Urædd kom til noen greie sjanser utover omgangen til å utlikne, men Langesund hadde også sine muligheter til å øke sin ledelse. Gjestene fikk to gode muligheter i løpet av et minutt; første kom da presset på ballfører var altfor slett, mens den andre grunnet at målvakten nok en gang var altfor langt ute. De sortkledde var heldige at de ikke lå under med flere mål. Men etter tjueto minutter, nesten umiddelbart etter gjestenes siste store mulighet, så slo Malene F. Sørensen igjennom en flott stikker til Mariette Riis Bergene som løp fra forsvaret og satt ballen sikkert bak målvakten og til utlikning 1-1. Vel ti minutter senere så fikk Martine Rambekk en fantastisk fin pasning, og hun ble regelrett meiet rett ned. Rambekk får rettmessig sitt frispark, men en god dommer ville minst ha vist Langesund-spilleren det gule kortet. Med andre ord så var resultatet av forseelsen smått utrolig gjort "kortløs". Rambekk ble fratatt en gedigen mulighet til nettkjenning, i en situasjon der hun normalt ville ha satt ballen i nettet. Men dagens kampleder var meget variabel i sin jobbutførelse. Lagene gikk etterhvert til pausen med stillingen 1-1. Tross for at Urædd fikk sin utlikning, så var det litt å rette på under pausen.

...Og det virket som at pausepraten hjalp godt. For det første skjønte jentene selv hva som ikke var bra nok, og de kom nesten i forkjøpet av trenerteamet. Laget brettet for alvor opp ermene og tok tak! For det var et meget bedre lag som viste seg frem de siste førti minuttene. Presset på Langesunds banehalvdel, og ballspillet ble bedre og bedre utover omgangen. Urædd kom til flere sjanser og kjempet godt for seiersmålet. De flotte stikkerne kom til spissene Rambekk og innbytter Sunniva Stølan, men de var dessverre akkurat litt for harde. Men også baneunderlaget kan ta sin del av skylden for at ballen gikk litt for fort. Innbytter Nora Svenningsen gjorde sine saker bra, og fikk også en fin mulighet til å sette ballen i målet ved et frispark i god posisjon. Ballen treffer målvakten og mister kontrollen på den, men er rask nok til å få tak i den foran en våken Rambekk foran målet. Langesund på sin side kom sjelden til noe i denne omgangen, og det som kom hadde Urædd-forsvaret god kontroll på. Det endte til slutt med poengdeling 1-1 i en fysisk krevende og spennende kamp på Kjølnes Kunstgress.

Urædd J16-1 spilte med dette laget:

Sandra Gule - Bettina Evjen, Mina Charlotte Böhme, Marichen Kittilsen, Idunn O.G. Vanebo - Marthe Lindahl Elseth (Charlotte Brekka), Hedda Holtar Mathiesen (Nora Svenningsen), Marlene F. Sørensen, Emilie Arlie Waage (Iracema Pinhero) - Mariette Riis Bergene , Martine Rambekk (Sunniva Stølan).

Neste kamp i Interkretsen for Urædd J16-1 er tirsdag 8. september, og da skal laget besøke Eik-Tønsberg. Kampstart der er klokken 1900.