top of page

NM-avansement for Urædd

Urædd har avansert videre til tredje runde i Norgesmesterskapet, etter å ha slått Amazon Grimstad 4-2 borte på Levermyr Stadion.

Det var Heidi Bjørntvedt (2), Tora Veum og Veronica N. Amundsen som stod for Urædds mål.

Til kampen manglet Urædd tretten spillere, hvorav "en halv første-11r" grunnet eksamen og skader. Men hjemmelaget Amazon stilte heller ikke med sitt beste mannskap, da de sparte spillere til mandagens Toppserie-kamp. For Urædd sin del, så gav dette muligheten for spillere som vanligvis ikke er i startoppstillingen til å vise seg frem. Og de benyttet muligheten med bravur!

Det var Urædd som startet med målene etter bare mindre enn ti sekunder ved Bjørntvedt. Men Amazon utliknet ikke mange minuttene etterpå, og gikk så senere opp i ledelsen 2-1 kort tid etter utlikningen. Urædd utliknet til 2-2 ved Bjørntvedt etter en stuss på et frispark litt over midtveis i omgangen. Og det ble pauseresultatet. Den andre omgangen var det stort sett bare Urædd som stod for spillet, OG målene. Etter et godt forarbeid av Bjørntvedt, så kranglet Tora Veum inn ledermålet. Veronica N. Amundsen økte ledelsen til 4-2 på straffespark etter at Emilie Luisa ble felt. Det kunne gjerne blitt flere mål til Urædd etter heading i tverrliggeren og kjempe solo-raid, begge signert av lagets kaptein, Lina Lanner.

Sluttresultatet ble altså 4-2 på Levermyr. En kamp noen, inkludert undertegnede, så som en tøff kamp. Men som til slutt ble et meget fortjent avansement for gjestene fra Porsgrund.