top of page

VÃ¥ravslutning med seier mot Lier

Urædd 2 avsluttet sin vårsesong med bortekamp mot Lier utenfor Drammen igår. Ettersom halve laget allerede hadde tatt ferie, så var det litt spennende om Urædd 2 i det hele tatt kunne stille med lag. Et fint antall spillere fra a-laget hadde fått grønt lys til å bidra, men av ulike grunner så var det også her frafall. Motstanderlaget, Lier, var foran dagens oppgjør serieleder med tjuefire poeng etter ni kamper. Mens Urædd 2 lå på en fjerde plass med nitten poeng etter like mange spilte kamper. Med seier her, så ville laget fra Porsgrund fortsatt være med i tetstriden.

Men Urædd fikk til slutt samlet en tropp, og de som var med var klare og motiverte til å ta kampferie med tre nye poeng i bagasjen. Blant annet så var Thyra Stavrum-Tång tilbake for sommeren etter et år med studier i Trondhjem. Et meget hyggelig gjensyn! Første omgangen startet jevnt og det var lite med de store sjansene. Det var ikke før det hadde gått nesten en halvtime før det skjedde noe, og det var vertene som stod før kampens første store målsjanse. En Lier-spiller klarte å tråkle seg igjennom Urædds forsvar, men et godt målvaktsarbeid av Pia Marlen Larsen hindret nettkjenning i første omgang; men returen havner hos nok en Lier-spiller som klarer å feie ballen rett over mål. Urædd var heldige å ikke ligge under etter den dobbelsjansen. Utover omgangen begynte Urædd å få til mye fint angrepsspill, og muligheter på dødball. Med spillere som Sandra Birkeland Preus og Stavrum-Tång, så var Urædds sjanser på dødball meget gode. Og ved kampens fjerde hjørnespark for Urædd, så tok Urædd ledelsen 1-0. Et godt slått hjørnespark av Jenny Stormyr havnet til slutt hos nettopp Stavrum-Tång som fikk beinet ballen inn i nettet fem minutter før pausen.

Etter en litt småkaotisk start på den andre omgangen, så fortsatte Urædd sine gode offensive spill. Defensivt så var forsvarsrekken og målvåkten meget gode og våkne, og slapp ikke Lier til mye. Åtte minutter ut i omgangen, så gikk Urædd opp i ledelsen til 2-0. Preus slo et langt og godt innlegg i retning Vilde S. Vrålid. I første omgang så det ut som at Liers målvakt fikk tak i ballen, og fikk hendene rundt den. Men Vrålid presset henne reglementert og nok til at hun klarte å rote ballen inn i eget nett, og dermed 2-0.

Urædd fortsatte å være farlige på dødball, og Stavrum-Tång fikk muligheter til å øke ledelen. Innbytterne Malene F. Sørensen og Hedda Sophie Ulve gjorde begge et meget godt innhopp, og også de fikk muligheter til å øke ledelsen. Vrålid skjøt ballen i aluminiumen. Vertene var ikke ufarlige de heller, og fikk noen gode muligheter til redusering; men det ble med 2-0 og Urædd tok tre nye poeng og er fortsatt med i tetstriden.

Dette var en vel gjennomført kamp av hele laget. Både det offensive og det defensive fungerte meget bra utover kampen; etter en jevn første halvtime på den noe vindfulle banen på Lier. Det var meget hyggelig og artig å se målscorer Stavrum-Tång og Emelie Ekeli Larsen gjøre nye bidrag for Urædd. Preus fungerte bra i sin forsvarsposisjon. Alle gjorde en fin innsats, og fortjent seier!