top of page

Døvle kom inn som innbytter i 2-0-seieren mot Irland.

Norges J17-landslag spilte idag kamp mot Irland i Europamesterskapet på Island. Kampen var avgjørende for Norges videre skjebne i mesterskapet. Laget spilte uavgjort 2-2 mot Sveits i første kamp, og tapte 0-2 for Frankrike på torsdag. Norge måtte derfor gjøre sin jobb og vinne dagens kamp mot et lag som ikke hadde noe spesielt å spille for; med flest mulige mål. Samtidig måtte Frankrike slå Sveits. Hvis dette gikk inn, så var det kun målforskjellen som avgjorde hvem som kunne slå følge med Frankrike til neste runde. Urædds Siw Døvle startet denne kampen på benken etter å ha startet de to foregående kampene.

Det var Norge som først gikk opp i ledelsen ved Kolbotns Jenny Norem etter nitten minutter. Rett før pausesignalet, så økte Norge sin ledelse til 2-0 ved Farts Ingrid Byrøygard Kvernvolden. Og dette ble også pauseresultatet. I den andre kampen så ledet Frankrike 1-0 mot Sveits til pausen; noe som betydde at ved pause, så var det Norge som var videre til neste runde på bedre målforskjell.

Irene var mer frempå i andreomgang, og det ble dramatikk da de fikk straffespark etter at litt over en time var spilt. Men straffeskytteren traff aluminiumen. Og lyden av aluminiumen kom også på andre siden av banen, få minutter senere, ved målscorer Kvernvolden. Etter sekstifem minutter kom Døvle inn for ØHILs Nora Bunæs Nilsen.

Det kom etterhvert dårlige nyheter fra den andre kampen, for Sveits hadde etter sekstiseks minutter utliknet mot Frankrike; og dermed tok de over semifinaleplassen med poenget foran. Og det ble ikke noe bedre da sveitserne også gikk opp i ledelsen 2-1 etter åttito minutter. Noe som ble sluttresultatet.

Norge vant 2-0 mot Irland og gjorde sin jobb, men det ble dessverre ingen semifinale. Sveits vant gruppen med syv poeng, mens Frankrike tar den siste semifinaleplassen med seks poeng. Norge må reise hjem med en tredjeplass i gruppen og fire poeng.