top of page

7-1-seier i åpningen av høstsesongen for Urædd 2

Idag startet endelig høstsesongen for Urædds rekrutter med bortekamp mot Drangedal. Kampene i avdelingen startet allerede på søndag hvor Hallingdal spilte uavgjort, 2-2, hjemme mot Modum; og Barkåker spilte, 3-3, hjemme mot Lier i "toppoppgjøret" der. Uavgjort resultatet på Barkåker var tilnærmet drømmeresulatet for Urædd, for med seier mot Drangedal ville laget være likt med serieleder Lier.

I motsatt oppgjør vant de sortkledde 6-0, og det var knyttet litt spenning til hvordan åpningen ville bli etter sommeren. Men det var en godt trent tropp som stilte opp, og var mer enn klare til kamp. I troppen kunne vi finne en debutant i målvakten Jana Jensen, som til daglig spiller for Urædds J15- og J16-lag. Sara Elisabeth Idris, Amalie Snøløs og Sandra Birkeland Preus bidro fra a-laget.

Det var en noe smånervøs åpning av kampen av gjestene fra Porsgrund med litt stillingskrig og frem og tilbake. Men det var Urædd som fikk kampens første muligheter ved skudd fra Idris og Stine Thon. Urædd hadde god press på vertene etterhvert som det nærmet seg halvtimen spilt. Marit Eide sendte avgårde en flott pasning bak Drangedal-forsvaret i retning Preus, men vertenes målvakt var våken og plukket opp ballen. Men ikke lange stunden etter fikk vertene til da kampens største mulighet, da Drangedal-spilleren klarer å vende ifra Nora Jensen og løper mot Urædd-buret. Målvakt Jana Jensen løper ut i et forsøk på å avverge, men skuddforsøket treffer aluminumen; Jana Jensen er raskt nok på plass til å plukke opp returen. Der kunne og burde det ha stått 1-0 til Drangedal, og Urædd var meget heldige med å ikke å ligge under.

Da halvtimen var spilt blåste dagens kampleder, Patricio Miranda, for en kjapp drikkepause. Og den drikkepausen kom godt, for bare sekunder etter at kampen var igang igjen sendte Preus Urædd opp i ledelsen. Idris hadde ballen og skjøt fart innover fra sin venstrekant, og sender ballen førtifem grader til Preus som bare banker ballen i buret. Og fem minutter senere doblet samme Preus ledelsen til 2-0. To minutter senere økte Idris, som forøvrig gjorde en meget god innsats idag, til 3-0 med et langskudd som gikk i en bue over vertenes målvakt. 3-0-ledelsen stod seg til pause. Urædd var effektive og sett på spill som bedret seg og sjanser så ledet de sortkledde fortjent.

Andreomgang fortsatte mer eller mindre der førsteomgangen sluttet. Seks minutter ut i omgangen fikk Urædd et hjørnespark som var perfekt slått av Snøløs. Kristine Støkke treffer ballen perfekt med pannebrasken, og øker Urædds ledelse til 4-0. Litt over ti minutter senere fyrte Idris av et skudd som Drangedal-målvakten nærmest slår inn over streken, men alle bortsett fra kamplederen (blendet av aftensolen) fikk med seg det. Så der skulle det ha stått 5-0. Urædd hadde nå i denne perioden mer eller mindre stålkontroll på kampen, og fikk til mye bra spill. Syttiåtti minutter spilt så fikk Idris sin andre nettkjenning (egentlig tredje) ved langskudd og økte ledelsen til 6-0. To minutter senere så fikk hun sitt tredje (egentlig fjerde) ved nok et langskudd. Denne gangen rett i vinkelen, og helt umulig for Drangedal-målvakten.

Fire minutter før fulltid, så fikk vertene en sjeldent hjørnespark. Etter flere dueller i boksen, så fikk Drangedal sitt lille trøstemål og redusering til 6-1. Rett før kamplederen blåste av kampen, sendte Eide en ny fin pasning gjennom vertenes forsvar, og Støkke rekker frem til. Hun klarteså vidt å runde av målvakten og satt enkelt inn 7-1; noe som også ble sluttresultatet.

En flott start på høstsesongen for Urædds rekrutter! Se bort i fra en kort periode i starten av kampen og det ene forsøket i aluminiumen, så hadde laget stort sett kontroll. Den femten år gamle debutanten i Urædd-buret, godt hjulpet av et godt forsvar, fikk ikke mange utfordringer; og var våken på det som kom. Det blir spennende å se om laget klarer å gjenta (hvis ikke bedre) bedriften til uken. Det er bare å glede seg!

Urædd 2 spilte med dette laget:

Jana Jensen - Kristine Støkke, Nora Jensen, Ingvild Marie Guddal, Hedda Sophie Ulve ('46 Marichen Kittilsen) - Marit Eide ('46 Malene F. Sørensen), Jenny Stormyr ('46 Hedda Myra Olsen), Stine Thon, Sara Elisabeth Idris - Sandra Andresen Vale, Sandra Birkeland Preus ('46 Amalie Snøløs)

Neste kamp er hjemmeoppgjøret mot Holmestrand. Kampen spilles førstkommende mandag, og har kampstart klokken 1900. Vel møtt!