top of page

Sterk borteseier mot Øvrevoll/Hosle

Med en buss dekorert i Odd-farger, så tok Urædd veien til Bærum og borteoppgjøret mot Øvrevoll/Hosle (ØHIL) på DNB Arena Hosle. Oppgjørene mellom disse to lagene har alltid vært tett og jevnt, og hvor kampene enten har endt uavgjort eller med en ettmålsseier. Det var spådd like jevnt idag også. Våroppgjøret på Kjølnes endte med smultringer, 0-0. Forrige gang Urædd gjestet Øvrevoll/Hosle, så vant Urædd 1-0 etter en tidlig scoring av Heidi Bjørntvedt.

Under oppvarmingen så var det fare for at Mariken Kleppe måtte kaste inn håndkle etter å fått en liten kjenning på en skade hun pådro seg i forrige kamp. Men hun bet tennene sammen og stod klar fra start.

Urædd gikk rett i hundre fra første spark på ballen, og presset ØHIL høyt på deres banehalvdel; og de var best i startminuttene. Men det var likevel vertene som fikk kampens første store mulighet. Et balltap i Urædds bakre rekker førte til at en ØHIL-spiller stormet mot Urædds bur. Heldigvis så var Urædds målvakt, Caroline Akerholt Eid, på rett plass og fikk bokset ballen ut til et hjørnespark; som forøvrig ble resultatløst. Kort tid senere så fikk vertene på ny en mulighet etter en pasningsbrøler hos Urædd, men skuddet/innlegget traff aluminiumen. Tross disse feiltrinnene, så var det Urædd som var bedre på banen. Vingen, Rebecca Mykland, var meget aktiv og brukte sitt gode hurtighet. ØHILs back slet med å holde tritt med Mykland. Etter tjueen minutter så sørgert Siw Døvle for at Urædd går opp i ledelsen. Hun så at hjemmelagets målvakt stod langt ute, og fyrte av fra langt hold. Ballen gikk så vidt i en bue og i mål, og en fortjent ledelse til Urædd. Men vel seks minutter senere så måtte Uræddd gjøre et tidlig bytte, da Heidi Bjørntvedt fikk en liten strekk. Inn for henne kom Sara Elisabeth Idris, og hun brukte ikke mange minuttene til å markere seg. For bare tre minutter etter at hun kom inn, så økte hun Urædds ledelse til 2-0. Mykland gjorde et fantastisk forarbeid og la inn til en ventende Idris i feltet; som tok ballen og banket den inn i lengste hjørnet. Dette var forøvrig Idris første nettkjenning i en obligatorisk kamp!

Urædd gjorde en meget fin førsteomgang, og de gikk inn i garderobene med en 2-0-ledelse.

De sortkledde fortsatte i samme sporet i andreomgang, og kom til mange gode innlegg og skuddmuligheter. ØHIL fortsatte å slite med det tempoet Urædd holdt, og måtte enkelte ganger ty til ulovlige midler. Men tempoet hadde også sin pris; vertene kom sakte men sikkert mer inn i kampen. Men Urædd forsvarte seg godt og Akerholt Eid var våken og god i alle situasjoner. Idris fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen og muligens spikeren i kisten etter åtti minutter. Men målvakten tok skuddet og ballen gikk via aluminiumen og ut. At ballen gikk via målvakten og ut så alle, unntatt kampelederen, som dermed dømte femmeter. Siden Urædd ikke fikk den endelige spikeren kisten, tross mye fin fotball, så var de siste minuttene av kampen spennende. ØHIL kjempet for en redusering og Urædd var slitne benene etter den fine innsatsen de hadde gitt. Ingrid Bergland som ikke hadde spilt en seriekamp siden bortekampen mot Grand Bodø, grunnet skader, kom inn med litt ekstra defensive fibre for Urædd. Vertene fikk et par brukbare muligheter helt på slutten, men 2-0 holdt helt inn til sluttsignalet kom.

Urædd tok en fortjent 2-0-seier og tre nye poeng. Med denne seieren så ligger Urædd fortsatt på topp, uansett hva resultatet i morgendagens kamp mellom Sarpsborg 08 og Grand Bodø måtte bli. En vel gjennomført kamp av samtlige sortkledde!

Urædd spilte med dette laget:

Caroline Akerholt Eid - Silje Bjørneboe, Lina Jasmin Lanner, Mariken Kleppe - Rebecca Mykland, Siw Døvle, Ellen Marie Wiersholm, Nora Eide Lie, Veronica Navestad Amundsen ('90 Ingrid Bergland) - Heidi Bjørntvedt ('27 Sara Elisabeth Idris), Jenny Holtar Mathiesen

Neste kamp er allerede til onsdag. Da spilles hengekampen (fra vårsesongen) mot Fortuna Ålesund. Fortuna Ålesund kom sterkt tilbake helt på slutten av sin kamp idag, etter å ha ligget under 2-0 for Grei i Oslo; og fikk karret til seg ett poeng fra dét oppgjøret. Så Urædd skal på ingen måter ta for lett på dette. Kampen spilles altså onsdag, 9. september, og har kampstart klokken 1800. Møt opp og støtt laget!