top of page

Urædd sendte Fortuna hjem med slaktsiffre

Idag var det duket for hengekamp (fra den niende serierunden) på Kjølnes kunstgress, da Urædd tok imot Fortuna Ålesund. Kampen skulle opprinnelig vært spilt i juni, men grunnet trøbbel med flyet som skulle frakte laget til Gardermoen, så kom ikke gjestene lengre enn til flyplassen. Også idag var det trøbbel med reisen for gjestene. Fire av lagets spillere var værfaste i Molde, så da ble det gjort enighet om å utsette kampen en time, for at de værfaste skulle få mulighet til å rekke frem til Porsgrund.

Tilbake til det sportslige, så ble det gjort én endring fra laget som startet forrige kamp borte mot Øvrevoll/Hosle. Heidi Bjørntvedt som måtte ut tidlig i den kampen er småskadet, og Sara Elisabeth Idris kom inn på topp sammen med Jenny Holtar Mathiesen. Oppgjørene ifjor endte først med seier hjemme etter scoringer av Ellen Marie Wiersholm og Lina Jasmin Lanner, mens oppgjøret på Color Line Stadion endte uavgjort etter utlikning av Mariken Kleppe.

I kjent Urædd-stil så gikk laget ut i hundre fra første spark på ballen, og presset Fortuna høyt. Urædd kom til enkelte avslutninger i startminuttene ved blant annet Mathiesen og Idris. Tross det så var Urædd også ørlite unøyaktige i sine pasningleveringer. Fortuna kom til kampens første store mulighet ti minutter ut i omgangen, men en meget god redning av Caroline Akerholt Eid i Urædd-målet hindret tidlig baklengs. Det var Urædd som hadde det meste av ballinnhavet, og presset stadig for ledelse. Da det hadde gått tjuesyv minutter fikk de endelig sin velfortjente ledelse. Rebecca Mykland var som hun ofte har vært, meget aktiv på sin høyre kant. Hun sendte avgårde et innlegg som først traff den øvre aluminium, og returen havnet til slutt hos Veronica Navestad Amundsen som sender Urædd opp i 1-0. Seks minutter senere sørget Ellen Marie Wiersholm for å øke Urædds ledelse til 2-0. Idris treffer klokkerent i den øvre aluminium. Gjenklangen kunne høres i hele Porsgrund! Wiersholm får tak i returen, og skyter avgårde ballen i nettet bak en sjanseløs Fortuna-målvakt. Urædd bare fortsatte å male på! Få minutter senere var Wiersholm på plass igjen og kriget tilbake ballen innenfor sekstenmeteren. Ballen endte til slutt hos Mathiesen som bare skjøt avgårde ballen som et prosjektil inn i Fortuna-målet og 3-0. Tre minitter senere, i det trettiåttende minutt, så stod det plutselig 4-0 til Urædd. Fortuna sov i timen og fulgte ikke med i Urædds frisparkvariant. Amundsen sendte enkelt avgårde en pasning til Nora Eide Lie. Innlegget fra Eide Lie traff en uheldig Fortuna-spiller som sendte ballen i eget nett og 4-0 til Urædd. Kort tid før pausen så dømte dagens kampleder straffe til Urædd. Dommeren så at Fortuna-spilleren blokkerte skuddforsøket med armene. Urædds faste straffeeksekutør, Amundsen, tok straffen; men Fortuna-målvakten gikk til riktig side og fikk reddet straffen med benene først. Lagene gikk til pause med en meget fortjent 4-0-ledelse til Urædd. Gjestene fra Ålesund hadde kun det ene skuddet, som Akerholt Eid reddet, som kvalifiserte til en målsjanse.

I pausen ble det gjort et bytte hvor Ingrid Bergland erstattet Mariken Kleppe. Sistnevnte har slitt litt med den samme skaden som hun pådro seg i kampen mot Fart. Urædd startet andreomgang slik som de gjorde ved starten av kampen. Mykland fikk omgangens første store mulighet, da hun utnyttet sin hurtighet og hadde bare målvakten igjen. Men målvakten fikk reddet forsøket ut til et hjørnespark. Et par minutter senere så var Amundsen på plass igjen, men forsøket gikk akkurat rett utenfor. Bare øyeblikker senere så kom Fortuna på en sjeldent visitt, men Akerholt Eid var tryggheten selv og reddet forsøket. Rett før timen hadde gått, så kom Mykland med et fantastisk skuddforsøk etter flott angrep, og det hadde fortjent en bedre skjebne. Da klokken hadde passert seksti en minutter, så kom Urædds 5-0-scoring. Trenerteamet hadde i den siste treningen gitt beskjed om å skyte mer, og "ask you shall receive"; Siw Døvle sendte avgårde et flott langskudd som tilnærmet gikk i vinkelen. Fortuna-målvakten var sjanseløs! Bare vel to minutter senere så var Døvle på plass igjen og økte Urædds ledelse til 6-0. Mathiesen kunne også blitt to-målsscorer idag. Et meget flott angrep havnet til slutt hos spissen, men avslutningen gikk rett på målvakten. Men bare få øyebilkker senere så stod det 7-0 på Kjølnes. Og det var et nytt selvmål, og nok en gang var Eide Lie siste Urædd-ben på ballen. Tretten minutter senere så kunne "endelig" Eide Lie få sitt eget navn på scoringslisten. Et flott gjennomført frispark fra langt hold endte rett i noten og 8-0 til Urædd.

Det var liksom aldri noe tvil hvem som var best på Kjølnes denne høstaftenen. Fortuna hadde kun to, tre sjanser i løpet av de nitti minuttene. Det kunne likegodt ha vært tosifret etter spill og sjanser, men det ble til slutt 8-0. Urædd tok tre poeng og økte da sitt forsprang til fire poeng foran nærmeste utfordrer Grand Bodø.

Urædd spilte med dette laget:

Caroline Akerholt Eid - Silje Bjørneboe, Lina Jasmin Lanner, Mariken Kleppe ('46 Ingrid Bergland) - Rebecca Mykland, Ellen Marie Wiersholm, Nora Eide Lie, Siw Døvle ('65 Åse Marit Lia Kasin), Veronica Navestad Amundsen ('61 Amalie Snøløs) - Sara Elisabeth Idris, Jenny Holtar Mathiesen.

Neste kamp for Urædd er allerede til lørdag 12. september, og da får laget besøk fra Oslo Vest og Lyn Oslo. Kampen settes igang klokken 1400.

Men før den tid så skal Urædd 2 ut i aksjon! Fredag 11. september så kommer Modum på besøk. Med seier og tre poeng her, vil det fortsatt være mulighet til å rykke opp til 2. divisjon. Forrige oppgjør endte med en overbevisende 5-1-seier for de sortkledde etter scoringer av Kristine Støkke, Sandra Andresen Vale, Silje Bjørneboe og 2x Thea Prestesæther. Men Urædd 2 må likevel passe seg, for Modum har så langt hatt noen brukbare resultater denne høsten. Avspark på Kjølnes er klokken 1930 (MERK TIDEN! Også den kampen måtte få en liten utsettelse). Møt opp og støtt laget!