top of page

Mathiesen ble matchvinner borte mot Haugar

Med tre Urædd-spillere på Norges J19-landslag forrige uke, så ble borteoppgjøret mot Haugar utsatt med en uke; og idag var dagen kommet for å spille kampen på naturgresset i Haugesund. Urædd hadde brukt denne ukens treninger på å vende seg til gress ved å trene inne på stadionanlegget.

Enkelte røster ville kanskje si at det nesten var synd at det ble en kampfri uke etter storseirene mot Fortuna Ålesund og Lyn Oslo. Og det var knyttet litt spenning til om å laget ville klare å fortsette holde på den gode "steamen". Fra forrige oppgjør mot Lyn Oslo, så manglet Mariken Kleppe (privat arrangement) og Ingrid Bergland (sykdom) i troppen, mens Thea Prestesæther dessverre fortsatt sliter med sykdom. En tropp på seksten spillere tok den lange bussreisen over til Haugesund. Synne Lyng startet i Kleppes fravær. Silje Bjørneboe som nettopp hadde kommet tilbake fra landslagsspill med J15, kom inn for Bergland.

Et godt forberedt Urædd-lag gikk ut i hundre og var friskest fra start. Laget kom til gode muligheter til å sende Urædd opp i ledelsen i løpet av den første halvtimen. Den beste sjansen kom etter tjueto minutter ved Nora Eide Lie, men bare en meget god redning av Haugars målvakt hindret at Urædd gikk opp 1-0. Da omtrent halvtimen var spilt så driblet Siw Døvle seg igjennom Haugars forsvar og ble soleklart felt innenfor sekstenmeteren. Kamplederen dømmer korrekt straffespark til de sortkledde. Den satt Veronica Navestad Amundsen i mål og dermed fortjent 1-0-ledelse til Urædd. Men bare noen minutter senere så fikk Haugar en noe diskutabelt frispark fra vel atten, tjue meter. Frisparket gikk rett dessverre rett i kassen bak Caroline Akerholt Eid, og dermed stod det likt. Tross den kjappe og leie utlikningen, så fortsatte Urædd å holde høyt press og høy aggressivitet. Eide Lie kom nok en gang til en mulighet vel tre minutter etter utlikningen, men avslutningen gikk rett i klypene til målvakten. Den alltid raske og aktive Rebecca Mykland sendte avgårde et flott innlegg mot Heidi Bjørntvedt, men headingen til sistnevnte gikk også rett i klypene til målvakten. Lagene gikk i garderobene med 1-1.

Før minuttet hadde gått av den andre omgangen, så fikk Urædd en ny god mulighet. Urædd startet denne omgangen, slik som de startet den første. Ut i hundre! Etter førtisju minutter traff Døvle den øvre aluminiumen. Med forarbeidet, så fortjente skuddet en bedre skjebne. På en overgang kom Amundsen i godt driv og fyrte av et skudd, men avslutningen gikk utenfor. Ikke noe stor hemmelighet at Urædd er meget gode på dødball og hjørnespark. Etter at litt over timen hadde gått av kampen, så ble det reddet på streken ved et hjørnespark. Men vertene var ikke langt ifra å gå opp i ledelsen bare noen minutter etterpå. Plutselig så kom en Haugar-spiller alene med Akerholt Eid. Selv om Urædd-målvakten kom ut for å gjøre mulighetene og rommet mindre, så gikk ballen rett utenfor målet. En kjempemulighet for vertene! Dette var i en periode hvor det bølget litt frem og tilbake, og spenningen var å ta og føle på.

Men to minutter etter den gedigne målsjansen til Haugar, så var det Urædd som scorte kampens tredje mål. Eide Lie la inn mot feltet på et frispark. Ballen ble kriget tilbake av Ellen Marie Wiersholm som sendte ballen videre til Jenny Holtar Mathiesen som bare breisidet ballen i Haugar-kassen; til stormende jubel for alle i sort! Etter syttisju minutter trodde alle at Mathiesen ble tomålscorer. Innbytter, Sara Elisabeth Idris, la inn fra venstre og Mathiesen sendte ballen i mål bak Haugar-målvakten. Et flott angrep av Urædd, men jubelen stilnet etter at kamplederen blåste av for offside.

Det ble i overkant meget spennende avslutning av kampen. Haugar presset på for utlikning, og Urædd fikk også sine muligheter til å endelig sette spikeren i kisten. Men kampen endte med en seier, 2-1 til Urædd, og har nå dermed et forsprang på fire poeng til nærmeste utfordrer på like mange kamper. I tillegg så har Urædd målforskjellen på sin side. Laget overbeviste meget det å takle spill på naturgress, og spillerene gav hundre prosent. Stor kudos også til Bjørneboe som hadde spilt samtlige 180 minutter for J15-landslaget denne uken, og som spilte hele kampen mot Haugar. En meget fortjent seier! For et lag!