top of page

Ett poeng mot Åssiden på Kjølnes

Det var endelig tid for kamp for Urædds rekrutter etter lengre kampfri periode. Kampen mot Stokke/Vear som skulle ha vært spilt forrige uke, ble utsatt til førstkommende onsdag fordi Stokke/Vear ikke kunne stille lag. Det begynner å dra seg til i opprykksstriden. Opprykksrivalene Lier og Barkåker lå, foran dagens kamp, begge foran Urædd på tabellen; med to kamper flere spilt. Lier lå aller øverst med førtitre poeng og med en ganske grei målforskjell. Barkåker lå på andreplass med lik poengsum som Lier. Urædd lå på en tredjeplass med trettiåtte poeng, og kunne med seier mot Åssiden redusere fempoengsgapet. En meget viktig og spennende oppgjør skulle spilles denne høstaftenen på Kjølnes.

På grunn av at det er A-lagskamp i morgen, så var det spillerne som startet på benken i oppgjøret mot Haugar sist helg som var tilgjengelig og klare til å bidra i oppgjøret mot Åssiden. Og det var Åse Marit Lia Kasin, Amalie Snøløs, Sara Elisabeth Idris, Sandra Birkeland Preus og Lene Lauve. Sistnevnte var endelig tilbake på kamparenaen etter en lengre tids skadeavbrekk. Urædds back, Hedda Sopie Ulve, måtte dessverre kaste inn håndkleet under oppvarmingen grunnet kjenning med et vondt kne; som resulterte i at Ingvild Marie Guddal ble flyttet ned fra venstrekanten, og Sandra Andresen Vale tok hennes plass der. Gjestene fra Buskerud kom kun med de elleve som skule starte kampen. Og i tillegg så var målvakten egentlig en utespiller. Ergo så var det selvfølgelig et håp at Urædd skulle dra nytte av dette utover kampen.

Kampen startet fint for de sortkledde. Gode kombinasjoner, men målene uteble. Spissene Martine Rambekk og Sandra Birkeland Preus fikk begge gode muligheter til å sende Urædd opp i ledelsen. Urædd kom nærmere og nærmere i løpet av de første tjue minuttene, men presisjonene på avslutningene og nøyaktigheten på pasningene bidro til at ikke kom noe mål. Og da måtte nesten skje at det gikk andre veien! En skikkelig pasningsbrøler i forsvarsrekkene til Urædd gjorde at Åssiden-spilleren kom tilnærmet alene mot målvakt Lene Lauve. Åssiden-spilleren klarer å runde målvakten, og kunne dermed trille ballen enkelt inn i det åpne buret. Åssiden scorer på sin aller første mulighet. Selv om baklengsmålet kom på en feilpasning, så tok Urædd likevel stor risiko, og kunne sette hjerte halsen på enhver til tider. Det ble meget mulig tydelig klart at det å ha disse lange (tildels ufrivillige) kamppausene ikke passer Urædd godt. Det noe kamprustne Urædd-laget slet i perioder med å få til det gode offensive spillet. Men det til tross, så fikk de nye muligheter å sette ballen i mål. Stine Thon gav aldri opp en bakromspasning, løp den opp og sendte ballen inn i sekstenmeteren; målvakten mistet ballen og den var fri, men ingen Urædd-spillere var dessverre i nærheten til å plukke den opp. Rett før pausesignalet så fikk Preus nok en gang en stor mulighet, men forsøket gikk for side for mål til Preus store frustrasjon. Lagene tok dermed med pause med 1-0-ledelse til gjestene fra Buskerud.

Det måtte naturligvis gjøres grep i pausen, og Marichen Kittilsen og Sara Elisabeth Idris kom inn. Og det var Urædd som startet omgangen best. Lagets offensive spill var bedre og de kom til flere avslutninger. Som nevnt så spilte Åssiden med en utespiller i mål, og hun var offensiv; og dessverre så spilte Urædd henne nesten god. Åssiden brukte sine dødballer til å drøye tiden så langt det lot seg gjøre. Tross utallige gale utførelser av innkast, så vinket kamplederen bare det videre. Det ble dømt på kun èn gang i løpet av kampen. De fremmøtte måtte vente til det hadde gått sekstito minutter før Urædd kunne strekke armene i været. Et meget flott bakromspasning fra Hedda Myra Olsen ble løpt opp av Preus som satt ballen kontant i nettet bak en sjanseløs Åssiden-målvakt. Urædd fortsatte å pøse på for seiersmålet. Malene F. Sørensen ble etterhvert satt inn på venstrekanten og gjorde sine saker meget godt. Hun kriget tilbake ballene og serverte likegodt også noen fine gjennomspill. Men så var det det med avslutninger da.. Etter åttitre minutter la Rambekk inn en meget flott innsats og løp opp en fin pasning, sendte så ballen videre inn i boksen hvor Kristine Støkke fikk tilnæmet åpent mål; men avslutningen havnet likevel utenfor. Bare et par minutter senere så fikk Rambekk en ny stor mulighet, men til hennes store frustrasjon så gikk avslutningen rett på målvakten. Spissen var meget god og aktiv, og manglet bare den siste fortjente prikken over i'en. Og sammen med Kittilsen og Sørensen som da utgjorde de yngste (trioen) på Urædd-laget, så gjorde de mer enn godkjent innsats. Men selv med en energisk og ung trio, så var det dessverre ikke nok til å endre noe mer på resultattavlen. Kampen endte med uavgjort 1-1, og det kunne naturligvis Åssiden ta som en seier; som videre kunne gi det i gavepakke til sin fylkeskollega Lier og Barkåker.

Presisjon på avslutningene og effektivitetet var det som i stor grad bidro til at det kun ble det ene fattige poenget på Kjølnes denne aftenen. Det er lov å legge seg skuffet idag..

Med dette uavgjortresultatet, så trenger Urædd tre poeng i de resterende tre kampene for at opprykket skal bli en realitet. Så nå er det virkelig på høy tid at samtlige i Urædd står samlet, mobiliserer troppene og for alvor bretter opp ermene.

Først ut er Stokke/Vear førstkommende onsdag, 7. oktober. Kampstart på Kjølnes er klokken 1930. Selv om laget ligger mer eller mindre fortapt nede i bunnen av tabellen, så bør og skal Urædd vise seg fra en bedre side enn det som var tilfellet i aften.