top of page

3-1-seier mot Grei på Kjølnes

På en fin høstdag på Kjølnes tok Urædd imot Grei til en ny seriekamp i kvinnenes 1. divisjon. Med seier idag kunne de sortkledde fortsatt ha en fin liten luke til de nærmeste utfordrerne på tabellen. Og samtidig ville Grei fortsatt slite med nedrykkspøkelset hengende over seg.

Det ble ikke gjort de store endringene på laget som slo Haugar forrige helg. Kun én endring ble gjort, og det var at en frisk Ingrid Bergland var tilbake i den bakre treeren. Urædd tok selvfølgelig ikke lett på oppgaven som stod foran dem. Gjestene fra Oslo ville helt sikkert kjempe med nebb og klør for å unngå at det ble liggende der nede i tabellen; og meget mulig legge seg dypt og forsvare med alt de hadde.

...Og den planen fungerte meget mulig også for Grei i begynnelsen av kampen. Det var en meget rolig åpning av kampen. Perioden på femten-pluss minutter inneholdt stillingskrig og Urædd prøvde å sette opp tempoet. Ellen Marie Wiersholm hadde den første kvalifiserte målsjansen etter fjorten minutter, men avslutningen gikk rett på Norges J19-målvakt Ida Norstrøm. Urædd kom etterhvert nærmere og nærmere utover omgangen. Kaptein Lina Jasmin Lanner fikk en god mulighet til å sende hjemmelaget opp i ledelsen med en heading på et hjørnespark.

Men etter drøye tjuefire minutter kunne Urædd juble for scoring, da Heidi Bjørntvedt sendte laget opp i ledelsen. Spissen fikk ballen rett foran sekstenmeteren og fyrte av, og Grei-målvakten kunne ikke redde. Fire minutter senere så kunne Bjørntvedt doble Urædds ledelse når hun kom nesten alene med målvakten, men en Grei-forsvarer kom i grevens tid og taklet rent bort ballen innenfor sekstenmeteren. Bare få minutter senere kunne nok en gang Bjørntvedt doblet ledelsen. Ballen gikk i mål, men linjedommeren vinket for offside. Ledermålet gav en ny vitamininnsprøytning, og dominerte til tider banespillet på Kjølnes. Etter trettifire minutter så kunne Wiersholm ta sitt berømte seiersbrøl, da hun sendte Urædd opp i 2-0; noe som stod seg til pausen.

Rett etter at ballen ble satt igang i andreomgang, så gikk Urædd rett opp i angrep. Nora Eide Lie fyrte av fra distanse et skudd som gikk rett utenfor. Men de fremøtte med Urædd-hjerte trengte ikke å vente lenge før de kunne strekke armene i været. For etter femtien minutter fikk Urædd et frispark i god innleggsposisjon. Et perfekt slått innlegg fra Eide Lie treffer hodet til Lanner som igjen treffer aluminiumen. På returen stod Bjørntvedt og headet ballen enkelt inn til 3-0. Grei kom i en periode nesten aldri til noen farlige muligheter. Det som kom hadde den solide forsvarsrekken og målvakt Caroline Akerholt Eid kontroll. Hjemmelaget fortsatte å pøse på for flere nettkjenninger, og de fikk til mange gode kombinasjoner.

Men med ti, femten minutter igjen av kampen så virket det litt som at Urædd slapp seg ned litt, og inviterte gjestene litt inn. Og det skulle med syv minutter igjen av ordinær tid straffe seg. En Grei-spiller fikk gå med ballen til omtrent midt på Urædds banehalvdel; hun fyrte av et vakkert langskudd som nesten gikk opp i vinkelen bak en sjanseløs Akerholt Eid. Meget godt utført skudd!

Med den nettkjenningen så fikk også Grei litt vitamininnsprøytning og var farligere frempå for nok en redusering. Men igjen de møtte til gjengjeld et meget solid forsvarsrekke! Urædd fikk i sluttminuttene flere gode muligheter til å øke ledelsen. Den største i den perioden fikk innbytter Amalie Snøløs; et godt løp av Eide Lie sendte ballen førtifem grader og ballen endte etterhvert hos Snøløs som sendte avgårde et forsøk, men bare en god Grei-målvakt hindret scoringen.

Kampen endte til slutt med en fin 3-1-seier til Urædd, og laget er nå i skrivne stund seks poeng foran nå nærmeste utfordrer, Åsane, og syv poeng foran Grand Bodø. Åsane vant sin kamp 3-1 hjemme mot Sarpsborg 08, mens Grand Bodø møter Kongsvinger i et meget interessant oppgjør på Gjemselund.

Urædd spilte med dette laget:

Caroline Akerholt Eid - Ingrid Bergland, Lina Jasmin Lanner, Silje Bjørneboe - Rebecca Mykland ('82 Amalie Snøløs), Ellen Marie Wiersholm, Nora Eide Lie, Siw Døvle, Veronica Navestad Amundsen - Jenny Holtar Mathiesen ('71 Sara Elisabeth Idris), Heidi Bjørntvedt ('82 Sandra Birkeland Preus)

Neste kamp for de sortkledde fra Porsgrund er borteoppgjøret mot Sarpsborg 08. Kampen spilles 10. oktober, altså lørdag om én uke. Avspark i Sarpsborg er klokken 1400.