top of page

Urædd vant toppkampen på Kjølnes!

Det begynner å dra seg til i kvinnenes 1. divisjon, og etter dagens oppgjør gjenstår det bare tre kamper igjen av årets sesong. Det var klart for toppkamp på Kjølnes, da Urædd tok imot tabelltoer Grand Bodø. Før dagens oppgjør ledet Urædd med fire poeng, og kunne med seier idag dra ifra. Åsane gikk på en noe overrasket poengtap hjemme for Fortuna igår, og uten å ha finregnet det, så kunne Urædd i teorien allerede være sikret kvalifiseringsplassen.

Flere av lagets spillere og apparatet rundt sørget for å bygge opp stemningen ekstra i dagene før toppkampen med loddsalg og ekstra promotering. Urædd ønsket et godt befolket Kjølnes kunstgress, og fikk til og med ekstra drahjelp fra nabobyen; da tilhengere fra Odds Ballklubb tok veien for å gi laget støtte.

Forrige gang lagene møttes, så gikk Urædd på (da) sitt første tap for sesongen, 4-2. Etter å hadde ligget under 4-0, så reduserte Jenny Holtar Mathiesen og Nora Eide Lie for Urædd. Tross tapet i Nordlandshallen, så var det enkelte røster som hevdet at dette laget slår Urædd på Kjølnes..

Det ble ikke gjort noen endringer fra laget som startet i 5-0-seieren borte mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde.

Det ble ikke uventet et meget tett og jevnt oppgjør mellom de to opprykksrivalene, og det var gjestene som startet friskest. Etter seks minutter så fyrte en Grand Bodø-spiller av det som lignet et innlegg, men ballen traff den øvre aluminiumen. Det tok litt tid før Urædd kom skikkelig i gang på eget gress. Da vel tjue minutter hadde gått fikk Urædd et frispark i god posisjon foran sekstenmeteren. Men Nora Eide Lies forsøk gikk like over. Urædd hadde tur nok en gang, drøye ti minutter senere, da Grand Bodø kom i et godt angrep og avslutningen nok en gang gikk i aluminiumen. Urædd kom flere ganger opp i banen og høyt opp i Grand Bodøs banehalvdel; men kom ikke til så mange avslutniger. Urædds første store mulighet kom først etter førti minutter, da Eide Lie dro seg fint igjennom og forsøket traff den øvre aluminiumen. Kort tid før pause kom Heidi Bjørntvedt til en avslutning, men den gikk rett på målvakt. Lagene gikk til pause etter en jevnspilt førsteomgang.

Kampen fortsatte i samme spor etter pausen, og begge lag kom til gode muligheter til å ta ledelsen i dette som ble et meget spennende oppgjør. Slik en toppkamp skal være! Ti minutter ut i omgangen så fikk Urædd til et meget godt angrep, og ballen endte til slutt hos Rebecca Mykland som fyrte av; men forsøket gikk utenfor. De tilreisende fra Odd bidro sterkt til å øke og holde stemningen høyt, og fikk med resten av stadion. Og det inspirerte Urædd, og de kom stadig nærmere kampens første nettkjenning. Etter sekstiåtte minutter satt den endelig! Eide Lie utførte et perfekt utført hjørnespark. Det ble klabb-og-babb i boksen, og ballen endte til slutt hos Jenny Holtar Mathiesen som sparket ballen inn til 1-0-ledelse til Urædd; til stor jubel for Urædd og de fremmøtte. Urædd var nå i en god periode og var nærmest 2-0, enn det Grand Bodø var utlikning. Det som kom fra gjestene tok forsvaret og målvakt, Caroline Akerholt Eid, seg av. Etter åttitre minutter så skulle bli mer jubel for Urædd, og nok en gang var det etter et hjørnespark. Silkefoten til Veronica Navestad Amundsen slo et flott gjennomført hjørnespark, og på ny ble det klabb-og-babb i feltet; Mykland førte ballen en meter eller to og sendte avgårde en avslutning rett i nettet. Da trodde kanskje mange at det var avgjort, selv om det gjenstod drøye syv minutter pluss tillegg..

Men Grand Bodø var ikke i nærheten av å gi seg! Omtrent fem minutter senere så fikk de et hjørnespark, og en Grand Bodø-spiller fikk så vidt det var listet ballen forbi nede i venstre hjørnet for Akerholt Eid til 2-1; og dermed var det absolutt kamp igjen og gjestene ville naturligvis presse og kjempe for utlikningen. Få minutter senere så kunne de fort komme til avslutning, men Ellen Marie Wiersholm gjør et fantastisk stykke defensiv jobb, og fikk taklet ballen ut.

Urædd gjorde nesten helt på tampen et bytte med Amundsen ut og Amalie Snøløs inn. Og sistnevnte kom til et meget godt forsøk da det nærmet seg overtid på Kjølnes. Først gjorde hun et fint mottak og løper ned mot dørlinjen, og fikk driblet og tråklet seg igjennom på et meget imponerende vis. Snøløs prøvde med en avslutning i nærmeste, men målvakten fikk reddet ut til et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket gikk ut til et nytt hjørnespark. Eide Lie slo ballen inn i boksen, og Lina Jasmin Lanner forstyrrer målvakten nok i duellen til at ballen endte hos Mariken Kleppe som banket ballen sikkert inn til 3-1. Det var et absolutte spikeren i kisten, og alle med hjerte for Urædd kunne få tilbake hvilepulsen.

Et meget spennende, tett og jevnt oppgjør endte til slutt med seier, 3-1, til Urædd; og de kunne dermed øke luken ned til nærmeste opprykksrival til syv poeng. Den flotte høstsolen og ikke minst de mange tilreisende og fremmøtte skapte en meget flott ramme på denne toppkampen på Kjølnes. Cirka 400 tok turen for å overvære toppkampen. Og det må ikke minst rettes en stor takk til Odds tilhengere som sørget for meget god tribuneliv, og de fikk med hele stadion til gi den fortjente støtten.

Urædd spilte med dette laget:

Caroline Akerholt Eid - Ingrid Bergland, Lina Jasmin Lanner, Mariken Kleppe - Rebecca Mykland, Nora Eide Lie, Ellen Marie Wiersholm, Siw Døvle, Veronica Navestad Amundsen ('90 Amalie Snøløs) - Jenny Holtar Mathiesen, Heidi Bjørntvedt

I neste runde så skal Urædd ta turen til Color Line Stadion og møte med Fortuna Ålesund. Kampen spilles lørdag 24. oktober, og kampstart er klokken 1600.


bottom of page