top of page

Silje Bjørneboe spilte hele kampen for J17-landslaget mot Bulgaria

Urædd har ikke bare hatt suksess med hjemlig serie og opprykk denne sesongen, men laget har også spillere som har suksess på de aldersbestemte landslagene. Silje Bjørneboe har bare i år vært innom J15, J16 og er nå i disse dager på oppdrag med J17. De norske jentene fikk en meget fin start på sin EM-kvalifisering med storseier 14-0 over Moldova på fredag. Idag stod vertsnasjonen for denne kvalifiseringsrunden, Bulgaria, for tur. Bjørneboe ble hvilt i kampen mot Moldova, men fikk idag tillit fra start for Norge.

Det var Norge som åpnet klart best med flere muligheter til å gå opp i ledelsen, og etter nesten halvspilt omgang måtte den bulgarske målvakten til slutt hente ballen ut av nettet. Det var Klepps Andrea Norheim sendte Norge opp i ledelsen. Vel fem minutter senere så doblet LSK Kvinners Emilia Ruud Norges ledelse, og to minutter senere så var Norheim på plass igjen og økte ledelsen til 3-0. Vondt ble verre for vertsnasjonen da Emilie Raaum Closs fra LSK Kvinner sørget for at det stod 4-0 etter trettien minutter. Tre minutter før pausen ville også Stabæks Camilla Linberg være med på moroa, og økte til 5-0. De norske jentene dominerte fullstendig, og det var nå bare spørsmål om hvor meget det ville stå på resultattavlen ved full tid.

Det gikk seks minutter ut av andreomgangen da den bulgarske målvakten måtte hente ballen ut av nettet for sjette gang. Innbytter Ida Isaksen Giske fra Viking stod for Norges sjette nettkjenning. Etter femtifire minutter sendte Lyn Oslos Noor Hoelsbrekken Eckhoff avgårde en assist til sin klubbvenninne og Norges kaptein, Frida Maanum, som videre sørget for at det stod 7-0 til Norge. Norheim er virkelig i scoringsrus om dagen! Spissen fikk fire nettkjenninger i kampen mot Moldova, og etter sekstisju minutter fikk hun sitt hat-trick da Norge gikk opp 8-0. Flere mål kom det ikke, og sluttresulatet ble altså 8-0 til Norge. Lena Tyribergets mannskap leder nå tabellen med seks poeng, samme som Nederland, men med elleve mål bedre i målforskjell.

Vi gratulerer Norge med seieren, og ikke minst Bjørneboe med samtlige åtti-pluss minutter på banen.

Norge J17 spilte med dette laget:

Frida Bergmann Thomas - Silje Bjørneboe, Camilla Huseby, Malin Johnsen Brenn, Marte Bjelde Hjelmhaug - Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Frida Maanum ('61 Sophie Roman Haug), Camilla Linberg ('41 Elise Isolde Stenevik), Emilie Raaum Closs, Emilia Ruud ('41 Ida Isaksen Giske) - Andrea Norheim.

Den tredje og siste kampen i denne kvalifiseringsrunden blir den selve testen for de norske jentene, da det er Nederland som står på motsatt banehalvdel. Det blir kampen om gruppeseieren. Kampen spilles onsdag 28. oktober, og kampstart er klokken 1400