top of page

Urædd er klare for Toppserien 2016!

Etter at Urædd seiret i toppkampen mot Grand Bodø i den forrige serierunden, så ville tre poeng borte mot Fortuna Ålesund være nok til å sikre seriemesterskapet og opprykk til Toppserien. Og det ville også være den tiende seieren på rad. Bare dét er imponerende! Laget overnattet på det samme hotellet som kvinnelandslaget. Kanskje de overførte litt ekstra inspirasjon og motivasjon, etter at de vant 4-0 mot Wales på samme arenaen aftenen før. Spenningen og forventningene har begge vært skyhøye i dagene opp til denne kampen.

De elleve som startet mot Grand Bodø, fikk fornyet tillit mot Fortuna Ålesund på Color Line Stadion. Det var en forsiktig åpning av kampen fra Urædds side, og det virket litt som at laget kjente på det som lå på deres skuldre. Laget slo Fortuna Ålesund hele 8-0 i hengekampen tidligere i høst, og enkelte forventet meget mulig grei skuring. Samtidig som de hadde opprykkspresset på seg. Første halvdel av omgangen bar litt preg på det, og det resulterte i at det hakket litt i Urædds spill. Det bølget frem og tilbake.

Ti minutter ut i kampen så kom kampens første nettkjenning, og det var vertene som først tok ledelsen på "danskebåten". Vertene kom med en bakromspasning som Urædd-forsvaret og målvakt, Caroline Akerholt Eid, så ut til å ha kontroll på. Etter feilkommunikasjon, så Akerholt Eid kom ut og for å klarere. Klareringen ble slått rett på en Fortuna Ålesund-spiller som fikk tilnærmet åpent mål, og sendte vertene opp i ledelsen. Urædd prøvde raskt å riste fra seg kalddusjen, og kom stadig nærmere en utlikning; men vertene var ikke ufarlige de heller. For drøye ti minutter senere så kom en Fortuna Ålesund-spiller ned mot dørlinjen. Mariken Kleppe som førsteforsvarer kom opp og viste rygg i forventning av at et innlegg skulle komme, men Kleppe ble grundig lurt og en pasning ble slått førtifem grader ut til en ventende Fortuna Ålesund-spiller som skyter ballen i aluminiumen. Urædd hadde tur med at de ikke havnet under med 2-0. Bare minutter senere så fikk Siw Døvle en stor mulighet til å utlikne etter et fint samspill med Jenny Holtar Mathiesen, men vertenes målvakt kom tidsnok ut og fikk grep om ballen.

De som hadde tatt turen fra Telemark og de som så via streamingen til avisen Varden, måtte vente til at det hadde gått trettito minutter før de omsider kunne juble for Urædd-scoring. Nora Eide Lie ble felt i god frisparkposisjon, og hun tok selv frisparket som hun utførte på best mulig måte til 1-1. Sett på sjansestatistikken så langt, så var det fortjent at Urædd fikk en utlikning. De sortkledde tok seg etterhvert meget opp etter utlikningen. Kanskje vel meget ifølge kamplederen; for fem minutter etter utlikningen så pådro Veronica Navestad Amundsen seg ut gult kort, og dermed må hun stå over kampen hjemme mot Kongsvinger. Men bare minutter senere så skulle Amundsen komme i kampstatistikken på ny, men denne gangen med positivt fortegn. Døvle fikk ballen noen meter foran sekstenmeteren. Kamplederen fikk ikke med seg at ballen treffer Døvle i armen, og dro fordel av det. Ballen endte etterhvert hos Mathiesen som med en gang fikk tre spillere rundt seg. Mathiesen gjorde en mesterlig innsats inn i sekstenmeteren! Så meget at en av Fortuna Ålesund-spillerne måtte ty til ulovlige midler for å stanse henne og dommeren dømte straffe. Naturligvis til store protester fra vertene. At ballen traff Døvles arm var tydelig, men kamplederen fikk det altså ikke det med seg. På straffekrittet stod Amundsen klar. Et øyeblikks vanlig rutine, før hun sikkert banket ballen sikkert inn til 2-1-ledelse til Urædd. Rett før pausesignalet så kunne fort vertene utliknet. Deres venstrekant klarer med sin fart å komme forbi Ingrid Bergland og sendte ballen inn i feltet. En Fortuna Ålesund-spiller prøver på første forsøk å slå i nærmeste, men en flott benparade av Akerholt Eid forhindret utlikningen; og lagene gikk etterhvert til pause med 2-1-ledelse til Urædd.

Bergland måtte dessverre kaste inn håndkleet i pausen grunnet en føling i det ene benet. Hun kjente det allerede i oppvarmingen, men gav det likevel en sjanse; og den varte i førtifem-pluss minutter. Inn for henne kom Synne Lyng. Urædd var mere med i åpningen av denne omgangen enn i den forrige. Både Mathiesen og Døvle kom til gode muligheter til å øke ledelsen. Sistnevnte fikk kanskje den beste muligheten så langt i omgangen, da hun flott fikk tråklet seg igjennom og hadde bare målvakten igjen. Men på ny kom vertene målvakt tidsnok ut for å blokkere forsøket. Også Ellen Marie Wiersholm kom til en god sjanse til å øke Urædds ledelse etter åtti minutter. Skuddet var på vei nede i venstre hjørne for målvakten, men hun klarte å stanse skuddet ut til et hjørnespark; som det ble resultatløst. De resterende ti-pluss minuttene som var igjen av kampen ble av det spennende slaget. Det bølget mer frem og tilbake. Vertene fikk en god mulighet til å utlikne få minutter etter Wiersholm mulighet. Heidi Bjørntvedt får utrolig stor sjanse til å sette spikeren i kisten etter åttiseks minutter. En Fortuna Ålesund-forsvarer bommer på et innlegg og ballen havnet hos Bjørntvedt som fikk tilnærmet blank hold, men hun klarte å blåse ballen via aluminiumen og over. Sluttminuttene av kampen inneholdt mye stans i spillet, da spillere en etter en måtte ned å bite i gresset. Men da det stod nesten seks minutter på overtid, så blåste endelig dommeren av kampen. Urædd er i Toppserien 2016!

Det var langt ifra den beste kampen Urædd har vist, men de vant 2-1, tok tre poeng og sikret opprykk til kvinnefotballens øverste divisjon. Og da var det selvfølgelig meget passende å sprette opp sprudlevannet! En utrolig seiersrekke på nå ti kamper og nå er de seriemestere med to kamper igjen. Nå kan de senke skuldrene noen hakk og bare nyte! Laget vil selvfølgelig fortsette seiersrekken og avslutte med stil.

Seriemesterne spilte med dette laget:

Caroline Akerholt Eid - Ingrid Bergland ('46 Synne Lyng), Lina Jasmin Lanner, Mariken Kleppe - Rebecca Mykland, Ellen Marie Wiersholm, Nora Eide Lie, Siw Døvle, Veronica Navestad Amundsen ('90 Amalie Snøløs) - Jenny Holtar Mathiesen, Heidi Bjørntvedt ('90 Sara Elisabeth Idris)

Neste kamp er også årets siste hjemmekamp, og da er det Kongsvinger som står på motsatt banehalvdel. Alle i Urædd håper selvfølgelig at mange tar turen til Kjølnes for å feire laget, opprykket og prestasjonen de har lagt så langt i denne sesongen. Det fortjener de så absolutt! Kampen spilles søndag, 1. november, og har avspark klokken 1330. Vel møtt alle sammen!